N329 wint DuBo Award!

Geplaatst: vrijdag 28 september 2012

De gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant hebben op het Nationale DUBO Congres in Rotterdam de prestigieuze DUBO-Award gewonnen. De prijs voor het meest duurzame project in Nederland ontvingen zij uit handen van fractiesecretaris Eerste Kamer Marijke Vos en jurylid Ben Sengers. Hij is directeur van Derbigum NL en won de award in 2011.

De DUBO-jury: ‘De N329 is een waar voorbeeld van innovaties op het gebied van duurzame infrastructuur’. Ook complimenteerde de jury het project met de daadwerkelijke uitvoering en noemt het een inspiratiebron voor anderen. Het project scoort zeer hoog op het gebied van innovatie, effectiviteit en toepasbaarheid. De jury is zeer enthousiast om te zien dat ook een project vanuit de infrastructuur zich aangemeld voor de DUBO-Award en vindt dat de toepassing van technologieën en hoge mate van betrokkenheid als norm mag worden voor infra in de toekomst!

Veel technieken in één project
Wethouder Jan van Loon reageert enthousiast: ‘Ben erg trots dat wij met Weg van de Toekomst deze prijs hebben gewonnen! De N329 krijgt veel duurzame maatregelen. Denk hierbij aan het opwekken van zonne-energie, ledverlichting, hergebruik van materialen en het halen van energie uit asfalt. Het unieke aan deze weg is dat we al deze technieken in één project combineren. Wat ook bijzonder is, is dat we veel samenwerken met scholen, ondernemers en burgers om de Weg van de Toekomst te realiseren!’

Inspiratiebron
De provincie Noord-Brabant is blij dat deze weg qua aanpak en resultaat, Brabantbreed en zelfs nationaal als voorbeeld kan dienen. De Weg van de Toekomst is een inspiratiebron voor andere  wegenprojecten. De Weg van de Toekomst bedankt iedereen die een stem heeft uitgebracht op dit project.

> Bekijk hier ook de promotiefilm van de inzendingoverzicht
N329 - De weg van de toekomst N329 - De weg van de toekomst N329 - De weg van de toekomst N329 - De weg van de toekomst